välja formel som är bäst för ditt barn kan vara svårt för nya mammor. Här är några tips.

När du lager din barnkammare med blöjor och våtservetter, kan du tänka på om du vill få någon formel.

Läkare föredrar att mammor amma – och amning är bäst. Men om du inte kan amma hela tiden, eller överhuvudtaget, då börja med att köpa lagom formel för att pågå under en vecka eller två. På så sätt kan du se hur ditt barn tycker om det, innan du åta sig att köpa en hel del.

Även formel innehåller inte allt som finns i bröstmjölk, har det många vitaminer och andra näringsämnen som barn behöver, liksom kalorier.

Ditt barns läkare bör föreslå en formel som är rätt för ditt barn. De flesta läkare rekommenderar att barn dricker en tillverkad av komjölk. De flesta formler finns idag är gjorda av detta.

Skydda barn från infectio; Babys Vision: Vad ditt barn Se; Hjälp för ditt barns eksem

Om ett barn har en mjölkallergi eller formeln inte håller med dem, kan läkare föreslå formel gjord av sojamjölk.

Om allergier körs i din familj, kan din läkare råda med en “hydrolyserat” formel, som är lättare att smälta. Det kan också göra det mindre troligt att ditt barn kommer att få allergier.

Vissa formler har också probiotika, de “goda” bakterier som lever i tarmen och är i vissa yoghurt. Probiotika ger formel som ammas samma bakterier som spädbarn har, att hålla sina tarmar friskare.

Vissa formler har prebiotika, som är kolhydrater som hjälper de goda bakterierna stanna och växa i ditt barns tarm. Fråga din läkare vad ditt barn behöver.

Välj en produkt som är berikade med järn, såvida inte läkaren säger inte. Academy of Pediatrics rekommenderar att alla barn som inte ammas ska få formel med järn tills de är ett år gamla. Det hjälper till att förhindra anemi, som är låga järnnivåer i blodet.

Tvätta händerna först. Precis som du skulle innan du förberett något du skulle äta, vill du ha rena händer när du prep ditt barns formel.

Tidiga tecken på hörsel Los; Skydda dina barn: Get Your Shot; Bakterier på dagis: Frågor att ställa

Använd kranvatten om det är säkert, eller buteljerat vatten om du är osäker. Du kan också använda vatten som du har kokat under minst en minut och kyldes. Om du blandar pulver eller flytande koncentrat med vatten, uppmärksamma de mätningar – de är viktiga.