orsaker och symptom på kronisk bäckensmärta

Kvinnors hälsa Trends

Många olika förhållanden kan orsaka kronisk bäckensmärta. Du kan ha en eller flera av dem. Alla kan ha liknande symptom, och som ofta gör det svårt att räkna ut källan till smärtan. Det vanligaste symtomet är smärta som varar mer än sex månader, men det är oftast andra symptom, liksom. Förstå dina symtom kan hjälpa dig och din läkare att börja peka ut orsaken eller orsakerna till din kronisk bäckensmärta. Här är några av orsakerna till och relaterade symtom

I endometrios, celler som normalt klär insidan av livmodern (endometrium) växa olämpligt utanför på organ såsom äggstockarna, urinblåsan, eller ändtarm.

Symtom som du kan ha

Detta villkor liknar endometrios. Celler som normalt linje livmodern (livmoderslemhinnan) invadera muskelvävnad av livmoderväggen (myometrium). Många kvinnor med adenomyosis inte har några symptom.

Symtom som du kan ha

Kvinnor med interstitial cystit har en inflammerad blåsa. Inflammationen är inte orsakas av en infektion. Detta villkor tenderar att påverka kvinnor i deras 30s och 40s.

Symtom som du kan ha

Bakterier är oftast orsaken till urinvägsinfektioner. Infektioner kan innefatta någon del av urinvägarna, inklusive njurar, urinblåsa, och urinröret. Urinvägsinfektioner är mycket vanligare hos kvinnor än hos män.

Symtom som du kan ha