omvårdnad: 10 överlevnadsstrategier för långväga vårdgivare

Om din mamma bor i Phoenix och du är i New York, hur ska du hjälpa till att ta hand om henne? Angela Heath, chef för Äldreomsorgen Locator Hotline av National Association of området myndigheter on Aging, har sammanställt 10 strategier för att hjälpa dig att hantera. Denna artikel är anpassad från Heath bok, Långväga Caregiving: En Survival Guide för Far Away vårdgivare.

Will: Den äldre person bestämmer hur man gör med tillgångar efter döden; Fullmakt: Ger en vårdgivare befogenhet att företräda den äldre personen; Förtroende: Estate-planeringsdokument som gör det möjligt för äldre personer att överföra tillgångar och undvika bouppteckning och andra juridiska problem; Samägande: Gör det lättare att få tillgång till äldre persons ekonomi; Representativ betalningsmottagare: en vårdgivare erhåller statliga kontroller för en äldre person inte kan hantera pengar; Medigap försäkring: Pays en del av medicinska räkningar som inte omfattas av Medicare.

Vad du äter – och när du äter det – kan påverka blodsockerhalten. Dessa livsmedel tips, förutom att följa läkarens råd, kan hjälpa till att hålla blodsockernivåerna i schack.

Identifiera din informella nätver; Be om hjälp från människor i den äldre personens gemenskap, såsom släktingar, grannar, gotländska familj vänner och medlemmar av religiösa, medborgerliga och sociala organisationer. Be dem att ringa dig samla om de ser ett problem.

Undersöka resealternativet; Vara beredd att “vård pendla.” Undersök resealternativ i förväg. Hålla bilen i gott skick, och kolla på vägen och vädret innan du reser.

Om du hyr en bil, leta efter de bästa priserna. Inte betala för försäkring om du redan bär full täckning eller ditt kreditkortsföretag erbjuder täckning. Du kan få en rabatt när man köper buss- eller tågbiljetter om du avslöjar att det är en nödsituation. Köpa flygbiljetter sju dagar i förväg och bo över en lördag natt.

Diskutera rättsliga och finansiella problem; Dessa ämnen kan vara svårt att tala om, men de bidra till att den äldre personen behåller beslutanderätt även när arbetsoförmögen. Förplanering kommer också att minska familjemeningsskiljaktigheter och skydda familjeresurser.

Ta hand om nödvändigt paperwor; Hitta alla juridiska, ekonomiska och försäkringsdokument, inklusive födelseattester, socialförsäkringskort, äktenskap eller skilsmässa dekret, arv och fullmakt. Identifiera bankkonton, titlar, inkomstkällor och skyldigheter, och auto, liv, husägare, och medicinska försäkringspapper. Granska dessa dokument för noggrannhet och uppdatera dem om det behövs. Lagra dokument på ett säkert ställe, såsom ett kassaskåp eller en brandsäker låda. Var säker – gör dubbla kopior.