mörka ringar under ögonen när att träffa en läkare

Kall. Prova en kall kompress, två kylda teskedar eller en påse frysta ärtor insvept i en mjuk trasa för att tillfälligt minska vidgade och missfärgade under ögonen blodkärl,. Extra kuddar. Höj huvudet med två eller flera kuddar för att förhindra svullnader som utvecklar när vätske pooler i din nedre ögonlock,. Extra sömn. Även korta nätter vanligtvis inte orsakar ringar under ögonen, en brist på sömn gör dig blekare och mer hålögda, så skuggor och cirklar som du redan har blivit tydligare.

Egenvård

Om missfärgning och svullnad visas under bara ett öga och verkar bli värre med tiden, prata med din primärvården läkare. Om du vill ha en mer varaktig lösning än concealers och over-the-counter krämer kan ge, se din hudläkare för att få råd.

Beroende på vad som orsakar cirklarna under ögonen, kan din läkare rekommendera receptbelagda krämer eller en kombination av behandlingar för att radera eller minska missfärgning. Laserbehandling eller kemisk peeling kan vara till hjälp i vissa fall. Håligheter som orsakar skuggor kan jämnas med injicerbara fyllmedel, och kirurgi kan eliminera svullna ögonlock.

Men mörka ringar under ögonen är oftast inte ett medicinskt problem, och hem rättsmedel för mörka ringar under ögonen kan vara allt du behöver för att hantera detta tillstånd.

Mild till måttlig mörka ringar ofta svarar bra på enkla och billiga behandlingar, såsom