livmoderhalscancer utplåning och dilatation

Som arbetskraft närmar börjar livmoderhalsen för tunn eller sträcka (UTPLÅNA) och öppen (vidgas) att förbereda sig för passage av barnet genom förlossningskanalen (slidan). Hur snabbt livmoderhalsen tunnar och öppnar varierar från kvinna till kvinna. Hos vissa kvinnor kan livmoderhalsen utplåna och vidgas långsamt under en period av veckor. En första gången mor ofta inte kommer att vidgas tills aktiv arbetsmarknads börjar.

effacement

Som barnets huvud sjunker ner i bäckenet, trycker den mot livmoderhalsen och orsakar livmoderhalsen att slappna av och tunna ut, eller utplåna.

Se en bild av livmoderhalscancer utplåning.

Tips för Halsbränna Relie; Friska blöjbyte: Basic; Tandläkarbesök för gravida kvinnor

Under hela graviditeten livmoderhalsen har stängts och skyddas av en plugg av slem. När livmoderhalsen utplånar, är slemproppen lossas och passerar ut ur slidan. Slem kan färgas med blod. Denna passage av slemproppen kallas “visa” eller “blodiga show.” Du kanske eller kanske inte märker när slemproppen passerar.

Utplåning beskrivs som en procentsats. Till exempel, om livmoderhalsen inte utplånas alls, är det 0% utplånas. Om livmoderhalsen är helt tunnat, är det 100% utplånas.

Utvidgning

Efter livmoderhalsen börjar att utplåna, kommer det också att börja öppna (cervikal dilatation).

Cervikal dilatation uttrycks i centimeter från 0 till 10 Noll betyder att livmoderhalsen är stängd, och 10 innebär att den är helt utvidgade.

Sarah Marshall, MD – Familje Medicin; Kirtly Jones, MD – obstetrik och gynekologi

Hälsosamma recept minus Heartbur; Skydda din familj från köns; Generad av inkontinens?

November 15, 2013