kontrollera blodsockernivåer

diabetes Trender

När en persons kropp fungerar normalt, kontrollerar den automatiskt nivån av glukos i blodet. Om nivån är för hög eller för låg, kommer kroppen att anpassa sockernivån att återgå till det normala. Detta system arbetar på ungefär samma sätt som farthållaren justerar hastigheten på en bil. Med diabetes, kroppen inte göra jobbet för att kontrollera blodsockret automatiskt. För att kompensera för detta, någon med diabetes måste kontrollera blodsocker regelbundet och justera behandlingen därefter.

En läkare kan mäta blodsocker under ett kontor besök. Men nivåer förändras från timme till timme och någon som besöker läkaren bara några veckors mellanrum inte vet vad hans eller hennes blodsocker är dagligen. Gör-det-själv-tester att personer med diabetes att kontrollera sitt blodsocker dagligen.

Oavsett om du har försökt att banta för en stund, eller din läkare har nyligen uppmanat dig att göra det för att hjälpa till att kontrollera din diabetes, förstår du att insatserna är höga; Inte bara kommer att förlora vikt hjälpa dig att se och må bättre, men det kan förbättra ditt blodsocker och i vissa fall kan du inte ens behöver medicinering längre; Men vissa dieter är bättre än andra, och det finns några som är särskilt dåligt för dig om du har typ 2-diabetes. Gör inte dessa sex kost misstag.

Det enklaste testet någon kan göra hemma är ett urintest. När nivån av glukos i blod stiger över det normala, njurarna eliminera överskott av glukos i urin. Glukos i urinen, speglar därför ett överskott av glukos i blodet.

Urinprov är lätt. Tabletter eller pappersremsor doppas i urin. Färgförändringen som inträffar anger om blodglukos är för hög. Emellertid är urintestning inte helt korrekt på grund av att behandlingen återspeglar nivån av blodglukos några timmar tidigare. Dessutom, inte allas njurar är desamma. Även när mängden glukos i två människors urin är densamma, kan deras sockernivåer vara olika. Vissa läkemedel och C-vitamin kan också påverka riktigheten i urinprov.

Det är mer korrekt att mäta blodsocker direkt. Kit finns som tillåter människor med diabetes att testa deras blodsocker hemma. Testet involverar prickning ett finger för att rita en droppe blod. En fjäderdrivna “Lancet” gör detta automatiskt. Den droppe blod placeras på en remsa av speciellt belagda plast eller in i en liten maskin som “läser” hur mycket glukos är i blodet. En läkare kan tyda på att någon testar hans eller hennes blodsocker flera gånger om dagen. Själv blodglucosebevakning kan visa hur kroppen reagerar på mat, motion, stress och diabetes behandling.

Ett annat test som mäter effekten av behandling är en “glykosylerat hemoglobin” test. Den mäter glukos som har blivit bunden till hemoglobin, molekylen i röda blodceller som ger blodet dess röda färg. Med tiden absorberar hemoglobin glukos, enligt dess koncentration i blodet. När glukos absorberas av hemoglobin förblir där tills blodcellerna dör och nya ersätta dem. Med “glykosylerat hemoglobin” test, kan en läkare avgöra om blodsocker har varit mycket hög under de senaste månaderna.