karcinoidsyndrom symptom, orsaker, diagnos, och behandlingar

Karcinoidsyndrom är en grupp av symptom som du kan få om du redan har carcinoidtumörer, en typ av cancer.

Cannabis, även känd som marijuana, är en växt som odlas i många delar av världen, som alstrar ett harts innehållande föreningar som kallas cannabinoider. Vissa cannabinoider är psyko (verkar på hjärnan och ändra humör eller medvetande) (se fråga 1); Användningen av cannabis för medicinska ändamål går tillbaka till antiken (se fråga 3); Enligt federal lag, användning, försäljning och innehav av cannabis är olagligt i USA. Men ett växande antal stater och District of Columbia …

Carcinoidtumörer brukar växa i magen och tarmarna, men kan också förekomma i lungorna, bukspottkörteln, eller sällan, testiklarna eller äggstockarna. Om du har karcinoidsyndrom, betyder det oftast att din cancer redan har spridit sig till ett annat område, oftast lungorna eller levern.

Även om det finns inget botemedel mot carcinoidtumörer, det finns behandlingar som kan hjälpa dig att leva längre och bättre. Det finns också sätt att lindra symptomen på karcinoidsyndrom och att du känner dig bekväm.

Kom ihåg att du fortfarande har kontroll över de val du gör om din behandling och ditt liv. Se till att du har människor du kan prata med om dina planer, dina rädslor och dina känslor. Fråga din läkare om stödgrupper, där du kan träffa människor som förstår vad du går igenom.

Du får karcinoidsyndrom när carcinoidtumörer släpper hormoner och andra substanser i kroppen. De typer av ämnen och hur de släpps beror på var dina tumörer är.

När tumörerna är i magtarmkanalen, en gemensam plats, är de extra hormonerna vanligtvis släpps i ett blodkärl som tar dem till levern. Om dina tumörer har spridit sig där, är levern inte längre kan göra sin normala jobb att förstöra extra hormoner. I stället kan de börja röra sig genom blodet till olika delar av kroppen, där de kan orsaka symptom.

Du kan ibland få karcinoidsyndrom om tumörerna börjar i lungorna, testiklar eller äggstockar. I dessa fall, de extra hormonerna går direkt in i blodet.

De vanligaste biverkningarna av SOMATULINE DEPOT hos personer med GEP-NET inkluderar magtrakten (buken) smärta, muskel- och ledvärk, kräkningar, huvudvärk och smärta, klåda eller en klump på injektionsstället.

SOMATULINE DEPOT kan orsaka yrsel. Om detta händer, inte köra bil eller använda maskiner.

Tala om för din läkare om du har några biverkningar som stör dig eller som inte försvinner. Dessa är inte alla eventuella biverkningar av SOMATULINE Depot. För mer information fråga din läkare.

Patient INFORMATIO; förskrivnings~~POS=TRUNC

Du kan rapportera biverkningar till FDA på 1-800-FDA-1088 eller Ipsen Biopharmaceuticals, Inc. på 1-888-980-2889.

Patientinformation och ful; Förskrivningsinformationen.

Somatuline Depot är ett registrerat varumärke som tillhör Ipsen Pharma S.A.S; Alla andra varumärken tillhör sina respektive ägare; Â2015 Ipsen Biopharmaceuticals, Inc. November 2015. SMD-US-000.105