kan läskedrycker vara frisk?

Idén om en hälsosam läsk kan låta som en oxymoron. Men till sodatillverkare, är det den hetaste trenden i bättre för-dig kategori av livsmedel och drycker.

Med all uppmärksamhet på fetma och hälsa, är konsumenter söker hälsosammare, mer naturliga drycker. Och tillverkare hoppas att piggna slapp soda försäljning med nya “friska” läsk spetsade med vitaminer och mineraler och marknadsförs med naturliga klingande villkor.

Försäljningen av kolsyrade drycker har hängande på grund av populariteten av vatten på flaska och icke kolsyrade drycker som te, juice, sportdrycker, och “funktionella” drycker med tillsatta ingredienser påstods att minska stress eller öka energieffektiviteten.

Soda företag har reagerat genom att lansera nya produkter och marknadsföringsinsatser.

Vissa kolsyrade drycker nu marknadsförs som “mousserande” innebär en friskare, mer naturlig dryck. Det finns koffein -fri, ingen kalori drycker spetsad med vitaminer och mineraler, som dietcola plus och Tava från Pepsi. “Zero-kalori” läsk riktar sig till konsumenter som inte gillar tanken på en “diet” drink. Jazzed upp smaker som granatäpple, körsbär, vanilj, citron, lime, och kola gör också sin väg in läskedrycker.

“Dryckesindustrin anser att alla drycker, inklusive kolsyrade läskedrycker, kan vara en del av en hälsosam och balanserad livsstil”, säger Tracey Halliday, taleskvinna för Beverageanslutningen. Hon påpekar att många av dryckesindustrins produkter, inklusive vatten på flaska, juice, sportdrycker och dietläsk, kan vara katalysatorer för hälsa och fitness.

Sanningen är att artificiellt sötade läskedrycker – även de berikade med vitaminer och mineraler – är allt annat än naturligt och hälsosamt, säger Marion Nestle, New York University näring professor och författare till vad man ska äta.

“Det är löjligt att marknadsföra läsk som friska, men i dagens marknad konsumenterna efterfrågar mer hälsosam ser mat och dryck och läskedryckstillverkare måste öka försäljningen”, säger hon.

De flesta konsumenter inte behöver extra vitaminer som finns i berikade läsk, tillägger hon.

“Vi är inte vitamin brist, och dessa drycker inte ta itu med de verkliga hälsofrågor i vårt land av fetma, hjärtsjukdomar eller cancer”, säger Nestle.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …