kan en kall utvecklas till influensa?

Svar b; Michael W. Smith, MD

Internist, Medical Exper; Chief Medical Editor

Den kalla och influensa orsakas av olika virus. Så en kall inte kan förvandlas till influensa. Men det finns inget som hindrar dig från att få en förkylning och influensa samtidigt eller några dagars mellanrum. Du förkyld och influensa på ett mycket likartat sätt – vara runt någon som är sjuk, eller röra något, som en telefon eller dörrhandtag, att någon rörde och förorenad med ett virus. En vanlig förkylning är vanligen en mild infektion som varar i 4 till 5 dagar och blir bättre på egen hand. Ibland kan du känna sjukare efter några dagar om de kalla leder till en sinus infektion eller bronkit.

Influensa är värre och träffar du en ton av tegel. En minut du mår bra, och några timmar senare det gör ont att komma ur sängen. Influensan försvinner vanligen på egen hand efter en vecka eller så, men det kan också leda till en sinus infektion eller bronkit och ovanligt, även lunginflammation. Varken kylan inte influensa har typiskt illamående eller andra magbesvär. Om du har dessa symptom, det finns en god chans att du har en annan typ av infektion eller något annat.

Det bästa sättet att förhindra influensa är att få ett influensavaccin. Men du måste också att tvätta händerna ofta för att förhindra spridning av förkylning eller influensa till dig själv.

KÄLLA

 Svar, Michael W. Smith, MD

Testa dina kunskaper.

Hur länge du är smittsamma och andra influensa fakta.

En slem busting piller. al; dag lättnad bröst överbelastning; Endast Mucinex ® har en uniqu; tvåskiktstablett som börjar righ; bort och håller arbetar fo; 12 hela timmar.

Mucinex ® Snabb Max ® Nigh; Tid. Multi-symptom relie; plus en avsvällande; Andas lugnt. Sova lugnt.

Innehållet under denna rubrik är från eller skapas på uppdrag av den namngivna sponsor. Detta innehåll är inte föremål för Editorial Policy och är inte granskad av redaktionen för noggrannhet, objektivitet eller balans.