kan du verkligen få en sex-pack i sex minuter?

Av Jessica Cassity

Ryktet: Snabb anfall av crunches kommer att avslöja din sex-pack

Magazine rubriker och infomercials tyder på att det enda som står mellan dig och washboardabs är ett par minuter av intensiv träning. Men om sex minuter var allt som behövdes, skulle vi inte alla har sex-pack? Vi bad två ultra-kunnig Pilates och fitness proffs att väga in på denna teori och avslöjar vad det egentligen tar att tona magen.

Domen: Håll inte andan washboardabs. Istället fokuserar på att kasta fett och stärka din kärna

Skulptera magen tar mycket mer än en runda av crunches eller en som sett-på TV gadget. För de flesta människor, är cardio också avgörande för en platt mage – hur annars kan du krympa det lager av fett som finns runt mittsektionen? För att komma närmare ditt mål av platta abs, Michele Olson, Ph.D., professor i motion vetenskap på Alabama Auburn University Montgomery, föreslår löpning, spinning, simning eller använda trappsteg eller elliptiska maskiner. “Dessa aktiviteter använda de flesta av armar och ben och stora muskler i kroppen”, säger hon. “Ju mer av din body mass du har rör sig en ökad takt, desto mer kalorier din kropp har att äta för att driva igenom träningen.”

För att bränna fett, Olson säger, gör 40 till 50 minuter av träning, fem dagar i veckan. För att påskynda processen, göra intervall (såsom Tabata träning) under din cardio rutin. Gör så här: Gå hårt i 20 sekunder, stoppa i 10 sekunder, sedan upprepa för totalt åtta omgångar. (Värm upp i 10 minuter innan sprängning i ett intervall session.)

Traditionella gym övningar som plankan och sido planka är bra för skulptering och carving abs, säger Olson – och så är många av de Pilates flyttar hon studerat i sina labb. Hennes favoriter är Pilates Hundred och cykeln (aka Pilates Criss Cross). Olson rekommenderar också göra övningar som ryggrader eller lat pull-downs. (Dessa bidra till att stärka postural musklerna längs ryggraden och kan ge din midja en förbättrad “V” -form.) Syftar till att göra åtminstone 10 minuter fokuserad kärnverksamhet varannan dag.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …

Medan du tränar, bör du räkna mellan …