kan bacon vara en del av en hälsosam kost?

Det verkar som det har varit en bacon explosion i Amerika, i mer än ett sätt. Bacon recept är svepande bloggosfär (som den berömda aptitretare recept fet Bacon Explosion). Snabbmatskedjor sysslat dubbla bacon hamburgare, och exklusiva restauranger är omslag biffar i bacon – även lägga till det chica desserter. Det är righ; chocolatiers är stänka bacon bitar i chokladkakor som de är mandel. Det är den gamla söta och salta äktenskap av smaker som verkar fungera så bra.

Ha; Sausag; Varmkorv; Bologn; salam; Pepperon; pastrami

Även om det finns ingen argumentera att bacon är en välsmakande behandla, hur allt det fett, natrium och kolesterol? Finns det något sätt för bacon att vara en del av en hälsosam kost?

Du har förmodligen inte kommer att bli förvånad över att 68% av bacon på kalorierna kommer från fett, varav nästan hälften är mättad. Varje uns av bacon bidrar 30 milligram kolesterol (att inte tala om kolesterol från ägg som ofta åtföljer bacon.

Äta mat rik på mättade fetter kan höja dina kolesterolnivåer, vilket ökar risken för hjärtsjukdom och stroke. Och om dessa mättat fett rika livsmedel är också hög i kolesterol, kolesterolnivåer tenderar att stiga ännu högre.

Heart Association rekommenderar att begränsa mättat fett till mindre än 7% av din totala kalorier (det är mindre än 16 dagliga gram mättat fett för någon som äter 2000 kalorier per dag). Så enligt dessa riktlinjer, kan det vara klokt att ibland njuta av en liten mängd av bacon, eller växla till Turkiet bacon, vilket är lägre i fett och kolesterol.

Men här är de dåliga nyheterna: När det gäller att öka risken för vissa cancerformer, det blir rent skrämmande för baconvänner. Inte bara är bacon som ett rött kött, det är också en medlem av den fruktade “bearbetat kött” grupp (även kalkon bacon faller in i denna kategori. Och ingen mängd av bearbetat kött anses säkert att äta, enligt Institutet för cancerforskning.

Bearbetat kött är oftast rött kött bevaras via rökning, härdning, eller saltning och det innehåller många favoriträtter utöver bacon

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Kyckling, choklad, sallader, desserter, soppa