hosta, ålder 11 och yngre hembehandling

Hosta är kroppens sätt att avlägsna främmande ämnen och slem från lungorna och övre luftvägspassagerna. Produktiva hosta är ofta användbara, och du bör inte försöka eliminera dem. Men ibland, hosta är tillräckligt allvarlig för att försämra andning eller förhindra vila. Hem behandling kan hjälpa ditt barn att känna sig mer bekväm när han eller hon har en hosta.

För mer information om behandling av hosta och andra luftvägsproblem, se Hem Behandling delen av ämnet andningsproblem, Ålder 11 och yngre.

Prata med ditt barns läkare innan växla fram och tillbaka mellan doser av paracetamol och ibuprofen. När du växlar mellan två läkemedel, det finns en chans ditt barn kommer att få för mycket medicin.

Förhindra uttorkning. Vätskor kan hjälpa lugna en irriterad hals. Honung eller citronsaft i varmt vatten eller te kan hjälpa en torr, hacking hosta. Ge inte honung till barn under ett års ålder. Den kan innehålla bakterier som är skadliga för spädbarn; Hosta och förkylning läkemedel kan inte vara säkra för små barn. Innan du ger dem till ett barn, kontrollera märkningen. Om du gör ge dessa mediciner till ett barn, alltid följa anvisningarna om hur mycket att ge baserat på barnets ålder och vikt. Dessa läkemedel kan hjälpa till med ditt barns symptom, men att de inte hjälpa ditt barn få bättre snabbare. För mer information, se Snabbtips: Ge Over-the-counter läkemedel till barn; Om ditt barns läkare talar om för dig att ge en medicin, vara noga med att följa vad han eller hon säger till dig att göra. Hur mycket medicin att ta och hur ofta för att ta det kan vara mycket olika för barn än för vuxna; Ge inte ditt barn överblivna antibiotika eller antibiotika eller läkemedel som ordinerats för någon annan.

Håll ditt barn i ett lugnande sätt; Håll ditt barn tyst, om det är möjligt. Gråter kan göra andningen svårare. Försök gunga eller distrahera ditt barn med en bok eller spel; Använd en luftfuktare för att lägga fukt i luften. Använd inte en varm förångare. Använd endast vatten i luftfuktare. Håll ditt barn i knät, och låt den svala ångan blåser direkt i ditt barns ansikte; Om det inte finns någon förbättring efter flera minuter, ta barnet in i badrummet och aktivera dusch för att skapa ånga. Stäng dörren och bo i rummet medan han eller hon andas in den fuktiga luften i flera minuter. Se till att barnet inte bränns av hett vatten eller ånga. Lämna inte ditt barn ensamt i badrummet; Om det fortfarande ingen förbättring, bunta ditt barn upp och gå utanför i den svala nattluften.