hjärtrehabiliterings faser av hjärt rehab

Cardiac rehab är ett program som utformats speciellt för dig och dina medicinska behov. Den innehåller motion, livsstilsförändringar, utbildning och känslomässigt stöd. Det kan bidra till att förbättra din hälsa och ger dig möjlighet att leva ett mer aktivt liv. Cardiac rehab kan också hjälpa dig att återgå till arbetet på ett säkert sätt och i rätt tid.

Avgöra hur väl du kan ta hand om sig själv (bad, påklädning och grooming) efter hjärtinfarkt eller operation; Mäta din förmåga att utöva. Din läkare kommer förmodligen vill att du har ett konditionstest innan du börjar din cardiac rehab träningsprogram. Detta test kommer att visa vilka typer av motion är säkra för dig och hur fort du kan börja utöva; Identifiera vilka dagliga aktiviteter, såsom lyft, du kan säkert göra; Att ge patienten och familj utbildning om livsstilsförändringar du behöver göra, som att äta hälsosam mat och sluta röka. Förändringar i kosten kan vara svårt att göra. Men även små förändringar kan förbättra kolesterolnivåer och förbättra din hälsa. För idéer som kan hjälpa dig att komma igång, se: Heart Disease: Att äta en hjärt-hälsosam kost; Gör lätt motion, såsom promenader korta sträckor flera gånger om dagen och möjligen börjar en vikt träningsprogram.

Hur snabbt du åter beror på din ålder, din hälsa, och om du har andra hygienkrav som kan bromsa din återhämtning. En yngre person utan andra hälsoproblem kan förbättras snabbare än en äldre person som är i dålig hälsa. Beroende på ditt tillstånd och hur du svarar på rehab, kan du bo i en viss fas eller flytta fram och tillbaka mellan de olika faserna. Det finns ingen tid som du måste stanna i ett visst skede.

Cardiac Rehab har fyra faser. Din läkare kommer att avgöra vilken fas är bäst för dig att starta programmet.

Fas I sker på sjukhuset efter att du har haft en hjärtattack, hjärtkirurgi, eller andra stora hjärtproblem. Fas I av hjärt rehab inkluderar vanligen