galen för crepes: recept och tips

Min favorit pan i mitt kök nu, bar ingen, är min nonstick crepe pan. Vad säger det om mig? Det säger att jag piska förmodligen upp crepes recept oftare än den genomsnittliga amerikanen, det är säkert. De påminner mig om de tunna holländska pannkakor min pappa brukade göra på helgerna när jag var barn. Barndom matminnen kan vara kraftfulla saker!

Crepe är bokstavligen det franska ordet för pannkaka. Men till skillnad från pannkakor, crepes är lätta och ofta lövtunna. Tillsammans med quiche och pate är crepe en av de mer kända franska livsmedel över hela världen.

Crepe har funnits i mer än ett par hundra år. De var ursprungligen sägs ha delgivits endast adeln. Men efter den franska revolutionen (som mina förfäder faktiskt deltog i), konsten att fina middagar blev tillgängliga till Ye Olde allmänheten för första gången.

Förmodligen den mest berömda crepe maträtt är Crepes Suzette, med crepes i en orange-smörsås med med bara tillräckligt likör (som Grand Marnier) att brista i lågor när det antänds. Jag är säker på att många skägg eller mustasch har svedda göra denna maträtt. Själv är jag villig att prova en mängd rätter, men tenderar att dra gränsen vid recept som involverar exploderande lågor eller skärbrännare.

Ett sätt den franska crepe skiljer sig från pannkaka är att de har två kulinariska sidor: De kan vara smaksatta (fylld med kött och toppade med en vin sås, till exempel), och tjänade som entrÃe för en lunch eller middag. Eller så kan de vara söt (fylld med sylt, choklad, eller frukt och toppad med strösocker eller vispad grädde), och tjänstgjorde som dessert eller som en entrÃe för frukost. Hursomhelst, jag är en glad sommarlägret!

Om du vill utforska dina salta crepe alternativ, här är några möjliga fyllningar

Om du vill utforska söta crepe alternativ, här är möjliga fyllningar

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Kyckling, choklad, sallader, desserter, soppa