förstoppning receptbelagda mediciner: typer, biverkningar, och mera

Kronisk förstoppning är ofta botas genom naturläkemedel: En kost med naturfiber från frukt och grönsaker, minst åtta glas vatten om dagen, och motion – plus kanske en tillfällig laxerande från apotek. Men om naturläkemedel och over-the-counter laxermedel såsom Metamucil, Citrucel, Colace och Mjölk från Magnesia hjälper inte, kan det vara dags att fråga din läkare om receptbelagda läkemedel.

Ibland, särskilt när de blir äldre, kan man utveckla små utbuktande påsar i slemhinnan i tjocktarmen. Dessa kallas diverticula, och tillståndet är känt som tarmfickor; När påsarna blir inflammerade eller infekterade, leder det till en ibland mycket smärtsamt tillstånd som kallas divertikulit. Förutom att ha buksmärtor, kan personer med divertikulit uppleva illamående, kräkningar, uppblåsthet, feber, förstoppning, eller diarré; Många experter tror att en låg-fiber diet kan …

Medan många människor tror att en “magiskt piller” kommer att lösa deras kronisk förstoppning, ensamma droger är inte svaret på sinande förstoppning. Tillsammans med att ta medicineringen eller laxermedel, är det viktigt att du arbetar tillsammans med din läkare för att anta några friska livsstilsvanor som krävs för att lösa förstoppning

1. Gå på toaletten vid samma tid varje morgon. Gör detta din morgon “vana”, som kolon motorisk aktivitet är högst vid denna tidpunkt.

Amitiza (Lubiprostone). Amitiza, har godkänts av FDA för behandling av kronisk förstoppning från en okänd orsak (inte förstoppning på grund av ett annat tillstånd eller behandling). Amitiza mjukar upp avföringen genom att öka dess vatteninnehåll, så att avföring kan passera lätt. Detta läkemedel tas två gånger dagligen med mat. Några rapporterade biverkningar av Amitiza huvudvärk, illamående, diarré, buksmärtor och kräkningar; Linzess (linaclotide). Detta läkemedel är en kapsel som tas en gång dagligen på fastande mage, minst 30 minuter före den första måltiden på dagen. Linzess lindrar förstoppning genom att hjälpa avföring förekommer oftare. Det är inte godkänt för användning i dessa ålders 17 år och yngre. Den vanligaste biverkningen av Linzess är diarré, Cephula, Chronulac, Constulose, Duphalac, Enulose, (laktulos). Laktulos, en recept laxerande med en mängd olika varumärken, drar vatten in i tarmen för att mjuka upp och lossa pallen. Biverkningar inkluderar gas, diarré, orolig mage, och magkramper, Miralax, Glycolax (polyetylenglykol). Detta läkemedel är en osmotisk laxerande och orsakar vatten att stanna kvar i avföringen, vilket resulterar i mjukare avföring. För de patienter som inte tål kostfibertillskott, kan denna medicinering rekommenderas.