förstoppning, ålder 12 och äldre – ämne översikt

Förstoppning uppstår när avföring är svårt att passera. Vissa människor är alltför berörda med frekvensen av deras avföring, eftersom de har fått lära sig att en frisk person har en avföring varje dag. Det är inte sant. De flesta människor passera avföring någonstans från 3 gånger per dag till 3 gånger i veckan. Om avföringen är mjuk och löper lätt, du är inte förstoppad.

Förstoppning kan uppstå med kramper och smärta i ändtarmen orsakas av stammen för att försöka passera hård, torr avföring. Du kan ha en viss uppblåsthet och illamående. Du kan också ha små mängder av klarrött blod på pallen eller på toalettpapper, som orsakas av blödning hemorrojder eller en lätt rivning av anus (analfissur) som pallen trycks genom anus. Detta bör sluta när förstoppning styrs.

Förstoppning kan innebära den långsamma satsen av avföring genom tarmen eller problem släppa en pall.

Brist på fiber är en vanlig orsak till förstoppning. Andra orsaker

Strainin; Känslan av att du inte helt tömma tarmen; Hård avföring, eller avföring som ser ut som pellets; En känsla av att vara blockerad u; Du kan inte passera avföring om du sätter ett finger i ändtarmen eller använd manuellt tryck att passera en pall.

Förstoppning är ibland ett tecken på ett annat hälsoproblem, såsom diabetes, hypotyreos, eller hyperkalcemi.

Förstoppning är ibland orsakas av dålig muskeltonus i bäckenområdet (utlopp fördröjning). Överdriven ansträngning, behöver manuellt tryck på vaginalväggen, eller känslor av ofullständig tömning kan vara ett symptom på denna typ av förstoppning. Outlet fördröjning förstoppning orsakas av

Irritable bowel syndrome; Resor eller annan förändring i det dagliga rutin; Brist på träning; Orörlighet som orsakas av sjukdom eller åldrande, Medicin användning; Överanvändning av laxermedel; Graviditet.

Fysiska sjukdomar som orsakar förlust av funktion, såsom tjocktarmscancer, livmoderframfall eller rektal prolaps, ärrbildning (sammanväxningar), eller skada orsakad av fysiska eller sexuella övergrepp; Sjukdomar i nervsystemet, såsom Parkinsons sjukdom, multipel skleros eller stroke; Ryggmärgsskada; Smärta från hemorrojder eller anala fissurer; Fördröja tarmrörelser på grund av bekvämlighet frågor eller därför att ha en avföring orsakar smärta.