Diet riskområden

Frestelsen är aldrig långt borta när du försöker gå ner i vikt. Men om du planera i förväg och upprätthålla en flexibel attityd, diet riskområden behöver inte hindra dig att nå ditt mål.

Det är för tillfället någon försöker gå ner i vikt dreads: dina vänner är på väg mot en takeaway efter en utekväll. Vad gör du?

Du vill inte se ut som en glädjedödare, men du vill inte äventyra viktminskning du har uppnått hittills heller.

Diet riskområden finns överallt: trötthet, stress och barns matrester är bara några. Sedan finns det alkohol: en drink eller två inte bara innehåller extra kalorier, men kan också göra en fet mellanmål verkar mer tilltalande.

Riskområde planering

Så hur ska du hantera dessa situationer?

Få hjälp att undvika kost riskområden genom att följa 12-veckors viktminskning plan

“Lite överseende är bra”, säger nutritionist Lyndel Costain från den brittiska Dietetic Association.

Tricket är att säkerställa överseende inte blir normen. Du kan göra det genom att vara medveten om viktminskning riskområden och planera framåt.

Och om du halkar upp, kom ihåg att du kan få tillbaka på rätt spår: det finns ingen anledning att ge upp.

Ofta är det känslomässiga triggers som leder till överätande. Nicola Wraight, talesman för en större viktminskning organisation, säger nyckeln erkänna ditt ätande triggers.

Vet ditt ätande triggers

Det är viktigt att identifiera de specifika känslor som initierar överätande och utveckla strategier för att klara sig utan att använda mat “, säger hon.” Om du är stressad, försöker behandla dig själv till en manikyr eller gå en promenad.

Det finns också trigger miljöer som på bio, där du kan köpa popcorn, choklad och sötsaker. Men du kan minimera risken för överätande genom att planera framåt och ta nyttigare mellanmål med dig.

Det är också viktigt att komma ihåg att alla är olika när det gäller att motstå sådana frestelser.

Om du halka, kom ihåg att i morgon är en annan dag “, säger Nicola.” Förändringarna som du gör på din livsstil kommer att ha positiva hälsoeffekter på lång sikt.

Planera framåt bör inte innebära att vara stel om viktminskning. Enligt Dr Mike Green, en specialist i psykologi äta från Aston University, är en flexibel inställning till kontrollerande kalorier mycket mer förnuftigt.

Var flexibel

Dr Grön förklarar att om du placerar extremt stela begränsningar på vad du äter, du är mer mottagliga för en vårdslös ögonblick där du glida ur kosten, känna skuld och bli frestad att ge upp helt och hållet.

Istället rekommenderar Dr Grön en annan strategi. “Om du befinner dig i en situation där trycket är på att äta som kaka eller mellanmål, behöver du inte att vägra varje gång”, säger han. “Men om du äter mellanmål, begränsa vad du har efteråt så att spridning över ett antal dagar, dina kalorier fortfarande minskas.

Läs mer om att äta bra när du är ute och omkring.

Få mer viktminskning råd i 12 framgångsrik diet tips.

När det gäller att äta och dricka, kan du alltid en valmöjlighet. “Stopp, tänka och göra ett medvetet val innan du äter”, säger Lyndel Costain.

Verkligen välja om du äter något kommer att stoppa dig känna sig missgynnade och minska risken för destruktiva “allt eller inget” tänkande som säger att du måste antingen hålla sig till en extremt styv diet eller ingen diet alls.

“. Se bakslag som utbildningsmöjligheter som hjälper dig att göra saker annorlunda nästa gång inte göra det ensam: få stöd och vägledning Prata med din läkare om du känner dig som behöver extra stöd..”

Det är ditt val

Läs mer i Viktminskning: hur din läkare kan hjälpa till.

Ta reda på hur andra människor förlorar vikt i vår viktminskning forum.

17/08 /

17/08 /

Viktminskning resurser för att hjälpa dig gå ner i vikt hälsosamt, inklusive 12-veckors diet och motion plan

Idéer för upptagna mammor och pappor, familjer, ungdomar, kontorsanställda och äldre vuxna att bygga aktivitet i deras liv

Ta reda på hur man ska uppnå en hälsosam, näringsrik kost för att hjälpa dig att se och känna ditt bästa

Gå ner i vikt

Få aktiv vägen

Mat och kost