diagnos – bencancer

Avlägsnande av ett prov av vävnad för laboratorietest

Tester för att bestämma omfattningen (steget) av skelettcancer

Nyheter, anslutningar och samtal för din hälsa

i Rochester, Minnesota, och i Phoenix / Scottsdale, Arizona, rankas bland de bästa sjukhusen för ortopedi av US News & World Report. i Jacksonville, Florida, rankas högpresterande för ortopedi av US News & World Report.

Vad avbildning tester du genomgå beror på din situation. Din läkare kan rekommendera en eller flera röntgenundersökningar för att utvärdera problemområde, inklusive

Din läkare kan rekommendera ett förfarande för att ta bort ett vävnadsprov (biopsi) från tumören för laboratorietester. Testning kan tala om för din läkare om vävnaden är cancerogena och i så fall vilken typ av cancer du har. Testning kommer också att avslöja cancer lönegrad, som hjälper läkarna att förstå hur aggressiv cancern kan vara.

Olika typer av biopsi förfaranden som används för att diagnostisera skelettcancer inkluderar

Fastställande av typ av biopsi du behöver och uppgifter om hur det ska utföras kräver noggrann planering av din medicinska team. Läkare behöver för att utföra biopsi på ett sätt som inte kommer att störa framtida operation för att avlägsna skelettcancer. Av denna anledning, be din läkare om en remiss till ett team av läkare med stor erfarenhet av behandling av bentumörer före biopsi.

När läkaren diagnostiserar din skelettcancer, han eller hon arbetar för att fastställa omfattningen (steg) av din cancer. Cancern scen styr dina behandlingsalternativ.

Stadier av skelettcancer inkluderar

Michaelb (& undefinedundefinedcommat, bsox1901) skrev i Cancer Thu, 16 juni 20:06 Visa

Bonita (& undefinedundefinedcommat, bonitav) skrev i Cancer Thu, 14 juli 23:42 Visa

irvkay312 (& undefinedundefinedcommat, irvkay312) skrev i Cancer fre, 3 juni 11:26 Visa