diabetes näring: äta ut när du har diabetes

Forskning restaurangmenyer

För vissa människor, äta ute är en tillfällig överseende. För andra är det ett sätt att leva. Hursomhelst, kan måttliga portioner och noggranna val hjälpa dig att göra restaurangmeals del av din övergripande plan för diabetes näring.

Håll portionsstorlekar i schack

Många restauranger innehålla information om näringsvärden för deras förrätter i restaurangen själv eller på sina webbplatser. Utnyttja denna resurs när det är tillgängligt, och forskning mat eller måltid alternativ vid dessa anläggningar för att hjälpa dig att göra hälsosamma val.

göra byten

Stora delar är vanliga vid många restauranger – men diabetes kost och sunda matvanor i allmänhet är ofta baserad på måttliga portioner. För att kontrollera dina portioner

Titta extra

Överväga att undvika “allt du kan äta” bufféer. Det kan vara svårt att motstå overeating med så många alternativ. Även en liten mängd av många livsmedel på din tallrik kan lägga till upp till ett stort antal kalorier.

Inte nöja sig med vad som kommer med din smörgås eller måltid. Till exempel

Tänk på att extra, såsom bacon bitar, krutonger och ost, kan sabotera diabetes näring mål genom att snabbt öka en måltid kalori och kolhydrater räkna.

Även friskare tillägg – inklusive fettfri salladsdressing, barbecuesås och fettfri majonnäs – har kalorier. Men du kan njuta av små portioner av dessa utan att justera din måltid plan. Be för dem på sidan för att ytterligare kontrollera hur mycket av dem du äter.

Välj den minsta måltiden storlek om restaurangen erbjuder alternativ, till exempel, en lunch storlek entree, Dela måltider med en matsal partner, Begär en ta-hem behållare; Gör en måltid av en sallad eller soppa och förrätt

I stället för pommes frites, välj en diabetesvänlig sida sallad eller en dubbel ordning av en grönsak,. Använd fettfri eller fettsnål salladsdressing, snarare än den vanliga sorten, eller prova en pressad citronsaft, smaksatt vinäger eller salsa på din sallad,. Be för salsa eller pico de gallo, en okokt salsa, med din burrito i stället för riven ost och gräddfil,. på en smörgås, handel hus förband eller krämiga såser för ketchup, senap, fettfri majonnäs eller färsk tomat segment.