depression och ångest: motion lindrar symptom

Hur motion hjälp depression och ångest?

När du har ångest eller depression, verkar motion ofta som det sista du vill göra. Men när du bli motiverad, kan utöva göra en stor skillnad.

Är ett strukturerat träningsprogram det enda alternativet?

Motion hjälper till att förhindra och förbättra en rad hälsoproblem, inklusive högt blodtryck, diabetes och artrit. Forskning om ångest, depression och motion visar att de psykologiska och fysiska fördelarna med motion också kan bidra till att minska ångest och förbättra humöret.

Kopplingarna mellan ångest, depression och motion är inte helt klart – men tränar och andra former av fysisk aktivitet kan definitivt lindra symtom på ångest eller depression och att du mår bättre. Motion kan också hjälpa till att hålla ångest och depression från att komma tillbaka när du känner dig bättre.

Regelbunden motion hjälper förmodligen lindra depression i ett antal olika sätt, som kan omfatta

Regelbunden motion har många psykologiska och känslomässiga fördelar, också. Det kan hjälpa dig

Viss forskning visar att fysisk aktivitet som regelbundna promenader – inte bara formella träningsprogram – kan bidra till att förbättra stämningen. Fysisk aktivitet och motion är inte samma sak, men båda är bra för din hälsa.

Ordet “motion” kan göra att du tänker på att köra varv runt gym. Men övning omfattar ett brett spektrum av aktiviteter som ökar din aktivitetsnivå för att hjälpa dig att må bättre.

Visst kör, lyfta vikter, spela basket och andra friskvårdsaktiviteter som får ditt hjärta att pumpa kan hjälpa. Men så kan fysisk aktivitet såsom trädgårdsarbete, tvätta bilen, gå runt kvarteret eller delta i andra mindre intensiva aktiviteter. Någon fysisk aktivitet som får dig ur soffan och rörliga kan bidra till att förbättra ditt humör.

Du behöver inte göra allt din träning eller annan fysisk aktivitet på en gång. Bredda hur du tänker på motion och hitta sätt att lägga till små mängder av fysisk aktivitet under hela dagen. Till exempel, ta trapporna istället för hissen. Parkera lite längre bort från arbetet för att passa in i en kort promenad. Eller, om du bor nära ditt jobb, anser cykla till jobbet.