coronavirus symptom, orsaker, behandlingar, typer

En coronavirus är en slags gemensam virus som orsakar en infektion i näsan, bihålor, eller övre halsen. De flesta corona är inte farliga.

Tester är vanligtvis onödigt när det gäller akut bronkit, eftersom sjukdomen är oftast lätt att upptäcka genom din beskrivning av symtom och en fysisk undersökning. Läkaren kommer helt enkelt använda ett stetoskop för att lyssna efter rasslande ljud i lungorna “övre luftvägarna som normalt medföljer problem; I fall av kronisk bronkit, kommer läkaren sannolikt få en röntgenbild av bröstet för att kontrollera omfattningen av lungskador, liksom lungfunktionstester för att mäta hur väl dina lungor fungerar …

Men oftast ett coronavirus orsakar förkylningssymptom som du enkelt kan behandla med vila och over-the-counter medicinering.

Coronavirus identifierades först på 1960-talet, men vi vet inte var de kommer ifrån. De får sitt namn från sin krona liknande form. Ibland, men inte ofta, kan en corona infektera både djur och människor.

De flesta corona sprida samma sätt andra kalla orsakar virus gör, genom infekterade människor hosta och nysningar, genom att röra vid en infekterad persons händer eller ansikte, eller genom att peka på saker som dörrhandtag som smittade människor har berört.

Nästan alla får en corona infektion minst en gång i sitt liv, troligen som ett litet barn. I USA, coronavirus är vanligare på hösten och vintern, men vem som helst kan komma ner med ett coronavirus infektion som helst.

Symptomen på de flesta corona liknar någon annan övre luftvägsinfektion, inklusive rinnande näsa, hosta, halsont, och ibland feber. I de flesta fall kommer du inte vet om du har en corona eller en annan kall orsakar virus, såsom rhinovirus.

Du kan få laboratorietester, inklusive näsa och halskulturer och blod arbete, för att ta reda på om din kalla orsakades av ett coronavirus, men det finns ingen anledning till. Testresultaten skulle inte ändra hur du behandlar dina symptom, som vanligtvis försvinner inom några dagar.

Men om ett coronavirus infektion sprider sig till de nedre luftvägarna (din luftstrupen och lungorna), kan det orsaka lunginflammation, särskilt hos äldre personer, personer med hjärtsjukdomar, eller personer med försvagat immunsystem.