cerebral pares: hjälp för talsvårigheter – ämne översikt

Vissa personer med cerebral pares har problem att flytta sina munnar att bilda ord på rätt sätt. Vissa har hörselnedsättning, vilket påverkar deras förmåga att tala tydligt.

Den snurrande känsla och yrsel du får från svindel kan begränsa dina aktiviteter och gör du känner dig sjuk. Beroende på orsaken, men kanske några enkla manövrar du kan göra hemma ge lindring; Den vanligaste typen är BPPV (lägesyrsel), och det är också lättast att behandla. BPPV händer när små kristaller av kalcium lossna i innerörat. Du kan känna det när du får in eller ut ur sängen, eller luta huvudet upp. Personer över 60 löper större risk att få detta …

I de flesta fall är talterapi med en professionell rekommenderas för dessa problem. Men du kan också hjälpa ett barn med cerebral pares kommunicera mer effektivt genom

Talterapi kan innefatta att använda

Tittar direkt på barnet medan du talar; Talar långsamt; Använda bilder eller föremål när du talar; Läsning med ditt barn och med hjälp av bilderböcker. Försök att få barn som är inblandat i berättelsen genom att säga, till exempel, “Visa mig brandbilen” eller “Var är katten?

Teckenspråk (hand- och kroppsrörelser) eller speciella kort (med bilder, ord eller bokstäver på dem). Personer som inte talar tydligt kan lära sig att kommunicera bättre med hjälp av dessa verktyg; En hörapparat. Denna enhet kan gynna människor som har svårt att prata på grund av hörselnedsättning; Datorer för att öka volymen av en röst som är mycket svag; Specialiserade datorprogram. Vissa program bidra till att förbättra tal genom praktiserande lektioner. Andra program är utformade så att en person som inte talar alls att kommunicera via föremål eller symboler.