bygga en bättre pizza

Fråga vilken barn för en lista över sina favoriträtter och jag slår vad om en hög med pepperoni att nio gånger av tio, gör pizza snittet. Detta verkar inte vara något som vi växer ifrån, antingen i Allrecipes 2002 Comfort Foods Poll var pizza rankas den sjätte mest populära mat bland de mer än 40.000 respondenter.

Tomatprodukter. Tomater innehåller lykopen, en antioxidant som finns även i rosa grapefrukt och vattenmelon. Studier visar att det kan hjälpa till att skydda mot bröst, tjocktarm, lunga och prostata cancer. När du letar efter lykopen, det finns två regler att följa: kokta eller bearbetade tomat livsmedel faktiskt innehåller mer än råa tomater, och lite fett (som olivolja) gör det mer tillgängligt för kroppsvävnader; Oliver och olivolja. Oliver innehåller antioxidanten hydroxytyrosol. De är också betraktas som en flavonoid-rik mat, och människor som äter sådana livsmedel är mindre benägna att utveckla olika typer av cancer; Lök och vitlök. Båda innehåller anti-cancerframkallande ämnen som kallas organosulfer föreningar. Män i Kina har världens lägsta graden av prostatacancer, och en kost rik på vitlök, schalottenlök och lök kan vara en orsak. Växter i löken familjen innehålla andra fytokemikalier med antitumöraktivitet.

Men kan du äta pizza och ändå äta hälsosamt? Svaret ligger i pålägg och mer italienska pizza, desto bättre.

Så länge det är autentiskt italiensk pizza, med en tunn och bredo (inte oljig) skorpa gjort med en touch av olivolja, i jordskorpan är inte dåligt alls. Toppa det med massor av pizza sås med kokta tomater, olivolja och kryddor, och du får en fin dos av antioxidanter.

Vilket leder oss till osten: Ost är en bra källa till protein och har vitamin B-12, kalcium, vitamin D och andra vitaminer och mineraler. Men det bidrar också fett, mättat fett och kolesterol, så att inte gå överbord. Om du gör din pizza hemma, använda en del-skumma mozzarella och sänkt fetthalt skarp cheddar att skära fett och kolesterol nästan hälften.

En färsk italiensk studie rapporterade att pizza visade mest cancer -prevention löfte om de många italienska livsmedel testade. Personer som åt en skiva eller mer per vecka hade 59% mindre risk för matstrupscancer, 34% mindre risk för oral-hålighet och svalgcancer, och 25% mindre risk för tjocktarmscancer än andra. Forskare Silvano Gallus, PhD, säger att han tror att det är en skyddsförening i kokta tomater som delvis kan förklara denna effekt.

Här är pizza ingredienser med cancer potential, enligt ny forskning

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Kyckling, choklad, sallader, desserter, soppa