behandling livmoderhalscancer (pdqâ®): [] -cervical cancer under graviditeten

Allmän information om livmoderhalscancer under graviditeten

Eftersom infektion med humant papillomvirus (HPV) är den viktigaste riskfaktorn för livmoderhalscancer och precancers, är det viktigt att undvika genitala HPV-infektion. Detta kan innebära att försena sex, begränsa antalet sexpartners, och undvika en sexpartner som har haft flera andra parter. Kondomer är viktigt att förhindra spridning av sexuellt överförbara sjukdomar, men de kan inte ge ett fullgott skydd mot HPV eftersom det kan finnas hud mot hud kontakt utsatta områden som kan överföra viruset …

Behandlingsalternativ för livmoderhalscancer under graviditeten

Carcinoma in situ (etapp 0) under graviditeten

Vanligtvis behövs ingen behandling för cancer in situ (stadium 0) under graviditet. En kolposkopi kan göras för att kontrollera för invasiv cancer.

Steg I livmoderhalscancer under graviditeten

Gravida kvinnor med långsamt växande steg I livmoderhalscancer kanske kan fördröja behandlingen tills den andra trimestern av graviditeten eller efter förlossningen.

Gravida kvinnor med snabbväxande steg I livmoderhalscancer kan behöva omedelbar behandling. Behandlingen kan innefatta

Kvinnor bör testas för att ta reda på om cancern har spridit sig till lymfkörtlarna. Om cancern har spridit sig till lymfkörtlarna, kan omedelbar behandling behövas.

Steg II, III, och IV livmoderhalscancer under graviditeten

Behandling för steg II, steg III och steg IV livmoderhalscancer under graviditeten kan inkludera följande

Denna information är producerad och tillhandahålls av Nationa; Cance; Institute (). Informationen i detta ämne kan ha ändrats sedan det skrevs. För den mest aktuella informationen, kontakta Nationa; Cance; Institutet via webbplatsen på Internet på http: /; cancer.gov eller ring 1-800-4-CANCER.

 Offentlig information från National Cancer Institute